top of page
Search

𝐒𝐰𝐞𝐝𝐢𝐬𝐡 𝐌𝐚𝐬𝐬𝐚𝐠𝐞 - Beneficii si tehnici

Masajul suedez a devenit unul dintre cele mai populare tipuri de masaj in prezent. Are rolul de a relaxa organismul si de a imbunatati starea sa generala. Se concentreaza pe relaxarea musculara, vizand muschii superficiali si cresterea circulatiei sangvine, prin aplicarea de manevre speciale si utilizarea uleiului sau lotiunii de masaj.

Cum iti suna pana acum? Daca te-am facut curios te anuntam ca avem programat incepand cu data de 4 noiembrie pana pe 6 noiembrie 2022 un 𝐂𝐮𝐫𝐬 de supra-specializare 𝐒𝐰𝐞𝐝𝐢𝐬𝐡 𝐌𝐚𝐬𝐬𝐚𝐠𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐀𝐯𝐚𝐧𝐬𝐚𝐭𝐢 organizat de Scoala de Masaj "Corpore Vital" in orasul Brasov. Cursul este destinat urmatoarelor categorii profesionale: technician maseur, maseur calificat, kinetoterapeut si fiziokinetoterapeut.

Cursul este sustinut de Radu Alexandru Dragan, castigatorul medaliei de argint la sectiunea de Swedish Massage din cadrul Campionatului Mondial de Masaj editiile 2021 si 2022. Radu este profesor acreditat si recomandat de International Massage Association, face parte din juriul Campionatului National de Masaj si este formator specialist, cu o experienta de peste 12 ani in domeniu, in cadrul Scolii de Masaj Corpore Vital. Pe parcursul acestui curs, Radu isi va dezvalui tehnicile pentru participantii dornici de invatare.

Pentru inscrieri ne puteti contacta telefonic la numarul 0740.974.470 sau pe mail la scoalamasaj@corporevital.ro.



Tehnicile abordate in Masajul Suedez

Un masaj suedez incorporeaza o varietate de tehnici de masaj. Cunoscut si sub numele de masaj clasic, este un masaj ce stimuleaza intregul corp utilizand manevre mai ferme sau mai usoare pentru masarea musculaturii si a tesuturilor moi.

Cele mai populare tehnici folosite la masajul suedez sunt:

  • Netezirile - implicand miscari netede, glisante pentru a relaxa tesuturile moi

  • Petrisajul - Framantatul, rularea , stoarcerea – pentru mobilizarea tesutului profund

  • Frictiunea: miscari profunde, circulare, pentru a creste fluxul de sange si pentru a distruge tesutul cicatricial

  • Vibratia – cu rol in relaxare

  • Tapotementul - lovirea usoara cu mainile, degetele sau marginea mainii in scop de tonifiere sau de relaxare (in functie de intensitatea cu care este aplicata)

Care sunt beneficiile aduse sanatatii de masajul suedez?

Multi oameni prefera masajul suedez doar pentru a se relaxa. Insa acest tip de masaj poate fi de mare folos si pentru a ajuta la starea si conditia fizica si s-a dovedit ca ajuta la ameliorarea durerii, a stresului si a tensiunii musculare. Este indicat ca sportivii sa beneficieze de un masaj suedez chiar inainte de a concura, pentru a-i ajuta sa performeze cat mai bine.

Masajul suedez poate fi de mare folos si pentru a ajuta oamenii sa faca fata mai bine bolilor precum fibromyalgia, probleme stomacale, durerile de spate si aduce multe alte beneficii precum:

- Calmeaza sistemul nervos

- Creste puterea muschilor

- Imbunatateste fluxul de sange in organism

- Ajuta la gestionarea durerilor articulare si musculare

- Ajuta la reducerea simptomelor diferitelor afectiuni, inclusiv astmul, sindromul de tunel carpian si artrita

- Ajuta la vindecarea musculara in urma leziunilor

- Ajuta la combaterea starilor depresive si anxioase

- Imbunatateste somnul

- Ofera o bunastare generala a corpului si a psihicului


Deci, ce este un masaj suedez? Este cea mai populara tehnica de masaj din lume si este asa din motive bine intemeiate!

Pe langa multitudinea de beneficii pentru sanatatea ta fizica, mentala si emotionala, implica o presiune de diferite grade, de la usoara pana la ferma, ideala pentru persoanele care nu pot tolera (sau nu doresc) un masaj mai puternic si mai profund.

Dar chiar si pentru cei care prefera de obicei un masaj al tesuturilor profunde, uneori masajul suedez ar putea fi mai potrivit. Este ideal pentru oricine are nevoie sa se relaxeze si sa se destreseze. Nu de asta avem nevoie toti?


Pentru a invata tehnicile masajului suedez va puteti inscrie la urmatorul curs initiat de Scoala de Masaj Corpore Vital.

Pentru toate informatiile necesare si detalii suplimentare privind masajul suedez si alte tipuri de terapii echipa noastra de specialisti va sta la dispozitie!


93 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page