top of page
Search

Masajul pe scaun. Descriere si beneficii terapeutice

Vrei sa fii unul dintre beneficiarii primului curs international pe care Jeppe Tengbjerg, fondatorul si CEO al IMA (International Massage Association) il sustine pentru prima data in Romania in cadrul Scolii de Masaj Corpore Vital? Atunci te asteptam sa te inscrii la Master Cursul de Masaj pe Scaun, care va avea loc in perioada 8-9 octombrie in judetul Brasov! (https://www.facebook.com/events/772425340833585)

Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii profesionale: tehnician maseur, maseur calificat, kinetoterapeut, fiziokinetoterapeut, dar si practicantilor cu specializari in masajul de relaxare si intretinere. Pentru a intelege mai bine utilitatea specializarii care se obtine in cadrul acestui MasterClass, va invitam sa cititi articolul de mai jos.

Masajul pe scaun. Descriere si beneficii terapeutice

Nu ai timp sa mergi la un cabinet de masaj? Nu stii ce tip de terapie ti s-ar potrivi? Nu stii unde si cu cine poti discuta despre aceste lucruri? Atunci articolul de mai jos ti se adreseaza tie.




Masajul pe scaun, se regaseste sub forma multiplelor denumiri (“on site chair massage”, “terapie manuala pe scaun”, “masaj asezat”, “masaj on-site”) care redau mai mult sau mai putin conceptul. Cea mai buna forma de intelegere a conceptului este practicarea artei masajului (mai multe detalii pe https://www.corporevital.ro/event-details/masterclass-masaj-pe-scaun-chair-massage despre cursurile de Chair massage acum si in Romania) sau devenind periodic beneficiarul direct al masajului ca si terapie aleasa pentru o stare de bine.

Masajul pe scaun este o forma terapeutica de masaj manual cu totul deosebita, care aduce relaxarea si terapia direct la pacient economisind timp si resurse, dar mai ales eficientizand gradul de concentrare si calitate a muncii destinate cu precadere persoanelor care lucreaza in birouri si stau mult pe scaun. Se distinge asadar prin cateva caracteristici care il fac foarte versatil, la indemana mai multor categorii de pacienti, rapid si foarte eficient.

Acest tip de masaj imbina tehnici imprumutate din Masajul de Relaxare, din terapia Shiatsu si din technica masajului suedez, aplicate direct pacientului la locul de munca, avand obiectivul clar si direct de preventie sau ameliorare a defectelor posturale sau ale afectiunilor induse de specificul rutinier al profesiei (Exemplificam aici: sedentarismul, pozitionarea incorecta a coloanei vertebrale datorita activitatii de birou, pe scaun in fata calculatorului).

Efectele masajului pe scaun:

  • Imbunatatirea capacitatii functionale a articulatiilor gatului, umerilor, mainilor, si a coloanei vertebrale;

  • eliminarea stazelor circulatorii de la nivel muscular alaturi de mobilizarea articulare si de exercitiile ghidate de stretching;

  • eliberarea tensiunilor musculare generatoare de contractii musculare necontrolate, responsabile in cele mai multe cazuri de aparitia durerilor de spate si cap;

  • eliberarea tensiunii acumulata la nivelul vertebrelor;

  • ameliorarea circulatiei la nivel cerebral, restabilind irigarea normala cu sange a creierului si avand drept consecinta cresterea capacitatii de concentrare si memorare;

  • imbunatatirea starii psihice, care se datoreaza eliminarii stresului si a durerii.

Masajul pe scaun efectuat cu regularitate la locul de munca, previne discomfortul pricinuit de pozitia sezand mentinuta timp indelungat in fata calculatorului si are ca posibil rezultat reducerea numarului de zile de concediu medical in cadrul companiilor.

Totodata masajul pe scaun este foarte practic pacientilor cu dureri acute, care nu se pot aseza pe un pat de terapie si totusi au nevoie de un masaj terapeutic.

Aceasta forma de aplicabilitate a unor terapii combinate si adaptate pozitionarii pacientului a devenit traditionala si foarte raspandita pentru masajul la birou practicat de peste 30 de ani in occident si a luat amploare in ultimii 10 ani si in Romania.

Aceasta terapie este cea mai potrivita forma recomandata de echipa Corpore Vital si practicata cu succes in cadrul corporatiilor din tara.

Scopul principal in care este folosita rezida in mod special ca si tehnica de relaxare pe scaun si este practicata in companii si in locuri publice: aeroporturi, parcuri, locatii de vacanta etc.






Kinetoterapeutii din cadrul echipei Corpore Vital eficientizeaza la maxim timpul pacientilor, combinand tehnicile de masaj cu atentia asupra detaliilor care confera un rezultat imbunatatit (aromaterapie, uleiuri cu compusi naturali, meloterapia sau muzica ambientala de relaxare), dar si uzand de elementele din masajul medical si completand efectul masajului cu exercitii de stretching, mobilizare si manipulare articulara intr-o forma ludica usor de realizat pentru beneficiarii finali.

Programul de chair massage se bazeaza pe tehnici personalizate cu influente orientale din masajul Yumeiho, Shiatsu si presopunctura care implica masarea terapeutica a spatelui, a zonei cefei, a capului, a muschilor faciali si a membrelor superioare.

Toate procedurile sunt sigure si corect aplicate de catre terapeutii nostrii care se afla intr-un continuu process de imbunatatire, training si evaluare a aptitudinilor si a indemanarii de aplicare a terapiilor prin masaj. Programul masajului pe scaun este realizat pe un scaun profesional foarte confortabil care preia greutatea corporala si permite relaxarea, de catre cadre medicale specializate in recuperare, nu implica dezbracarea pacientului si nici vreo tinuta anume sau o pregatire speciala a beneficiarilor, astfel ca putem sublinia ca are marele avantaj de a putea fi facut oriunde, oricand si oricui. Profunzimea cu care se executa procedurile specifice masajului pe scaun are la baza criteriul nevoilor particulare ale beneficiarului, variind de la o apasare cu grad de fermitate mai intens, la o atingere usoara, pentru a produce relaxarea unui pacient cu sensibilitate crescuta.



Va asteptam sa va inscrieti la Cursul international de specializare in Masaj pe Scaun, pentru a fi in masura sa incepeti cat mai curand a pune in practica beneficiile si efectele sale unice!

Pentru inscrieri si mai multe detalii: 0740.974.470


138 views0 comments
bottom of page