Shiatsu Zen sau cum sa armonizati Yin si Yang pentru o sanatate mai buna

Shiatsu Zen este o terapie practica care foloseste diagnosticul oriental traditional si presiunea de sustinere pentru a echilibra caile energetice ale corpului. Este adesea denumita „acupunctura fara ace”.
Dar Shiatsu merge dincolo de simpla apasare a punctelor din corp, reprezentand o terapie holistica conceputa pentru a va ridica si armoniza bunastarea fizica, emotionala, mentala si spirituala.
Shiatsu Zen se face in mod traditional pe un covoras pe podea sau pe o masa de masaj, purtand haine largi sau un kimono si acoperit cu un cearsaf.
Lucrand de-a lungul meridianelor (caile energetice) ale corpului, atingand anumite puncte de acu-presiune si reechilibrandu-ti energia, aceasta terapie holistica creeaza o senzatie de relaxare profunda, precum si o vitalitate reinnoita.
Pe masura ce vitalitatea interioara creste, la fel creste si acel sentiment de bine.
Acest lucru sustine capacitatea naturala a corpului de a face fata stresului, durerii si bolilor.
Cu toate acestea, nu trebuie sa fiti bolnav pentru a beneficia de un tratament. Asta pentru ca Shiatsu Zen este o adevarata terapie preventiva si poate initia adeptii sai intr-un nou stil de viata sanatos si care ii poate ajuta in cautarile lor interioare datorita disciplinelor care i se atribuie.
Un terapeut Shiatsu Zen poate oferi sprijin suplimentar cu exercitii de yoga corective, indrumari nutritionale si consiliere holistica.
Astazi, exista multe stiluri diferite de Shiatsu Zen practicate, iar terapeutii din intreaga lume dezvolta in mod constant noi abordari ale tratamentului. Unele abordari se concentreaza pe stimularea „punctelor de presopunctura (acupunctura)”, in timp ce unele pun accentul pe munca mai generala asupra corpului sau asupra canalelor energetice pentru a influenta fluxul de Ki in interiorul lor. Alte forme evidentiaza sistemele de diagnostic, dar toate aceste abordari diferite provin in mod inerent din aceeasi abordare teoretica subiacenta.
Desi Shiatsu Zen este o forma de terapie unica japoneza, radacinile sale dateaza din vechile idei filozofice chineze.
In Centrul Chinei, au evoluat multe tehnici fizice, cum ar fi masajul, respiratia si exercitiile.
Scopul a fost de a fi in contact cu Tao – fluxul vietii – „Calea” – Sursa energiei nediferentiate.

Shiatsu Zen poate oferi ameliorarea unor probleme specifice, cum ar fi:
dureri de gat si umar, stres, insomnie, dureri de spate inferioare, migrene, nereguli menstruale, depresie postnatala, sindrom de whiplash, energie scazuta si oboseala cronica, sinuzita, alergii, astm, afectiuni digestive
Obiectivul este de a imbunatati:
fluxul de energie, circulatia sangelui, flexibilitatea si postura corpului
Presiunea si contactul sunt aplicate prin:
maini, degetele mari, degete, antebrate, genunchi, picioarele
Conceptul de energie Ki

Conform conceptului Yin Yang, totul in viata, fiecare fenomen poate fi exact ceea ce este si, de asemenea, opusul sau. De asemenea, elementul Yin contine in el samanta lui Yang, iar elementul Yang contine in el samanta elementului Yin.
Yin-Yang mentine si controleaza unele organe interne. Intre ele exista niste principii de convietuire si relatie, care, atunci cand sunt incalcate, apare o dizarmonie si un dezechilibru asupra organelor si corpului uman.
Medicina traditionala chineza stabileste echilibrul drept cheia sanatatii. Cand echilibrul corpului dispare, apare dizarmonie. Dizarmonia se manifesta prin slabiciune. Potrivit medicinei chineze, bolile pot avea de-a face cu lumea noastra interioara sau cu conditiile patogenice externe in care traim.
In concluzie, pentru ca o sesiune buna de Shiatsu Zen sa fie efectuata, terapeutul trebuie sa aiba o pregatire profesionala adecvata si suficienta experienta.
Inscrie-te acum la cursul de initiere in Shiatsu Zen si afla toate secretele care stau in spatele acestei terapii holistice si plina de invataturi stravechi.
Dam startul la curs in perioada 16-18 septembrie! Contacteaza-ne pentru toate detaliile la 0740974470 sau la 0742413157.