Search

CE ESTE UN INSTRUCTOR SPORTIV

Updated: Apr 30



CE ESTE UN INSTRUCTOR SPORTIV?


Dacă înțelegi bine un anumit sport și ai vrea să-i ajuți și pe alții să-l învețe, Școala de Masaj „Corpore Vital” este locul potrivit unde îți poți începe cariera. În calitate de instructor sportiv, scopul tău principal va fi să demonstrezi și să explici diferitele aspecte ale unui anumit sport persoanelor sau grupurilor cu care vei colabora.


Instructorii de sport lucrează de obicei pentru universități, colegii, cluburi sportive sau organisme naționale de conducere a sportului. Cu ajutorul diplomei obținute, absolvenții se pot angaja la Federații sportive naționale, cluburi sportive din mediul public sau privat, asociații sportive cu terenuri de sport sau de antrenament, etc.


Unele dintre îndatoririle și responsabilitățile pe care le veți îndeplini în calitate de Instructor Sportiv includ predarea abilităților și tehnicilor, monitorizarea și îmbunătățirea performanței prin feedback constructiv, identificarea punctelor forte și a punctelor slabe, oferirea de sfaturi privind sănătatea și dieta, dezvoltarea de programe de formare și întreprinderea administrativă.


Abilitățile esențiale necesare pentru a îndeplini cu succes aceste sarcini sunt starea fizică și rezistența, abilitățile interpersonale, munca în echipă, motivația și comunicarea eficientă.



Cursul acreditat de Instructor Sportiv care se desfășoară în cadrul Școlii de Masaj „Corpore Vital” se adresează tuturor persoanelor care au practicat sau practică sportul de performanță, dar și absolvenților de licee cu profil sportiv.


Instructorii de sport explică regulile și elementele fundamentale ale anumitor sporturi si demonstrează abilitățile necesare participării. Instructorii de sport lucrează cu începători, predând tehnicile de bază ale unui sport și îi ajută pe jucătorii experimentați să-și îmbunătățească abilitățile.


Instructorii predau adesea sporturi combinând prelegeri și demonstrații cu participarea. Pe lângă instruire, ei oferă motivație, exercită măsuri de siguranță, evaluează progresul cursanților, organizează concursuri și evenimente atletice și îndeplinesc alte sarcini administrative.



Instructorii de sport își folosesc experiența într-o anumită disciplină atletică pentru a transmite cunoștințe și pentru a demonstra principiile de bază, fundamentele și tehnicile sportului (sporturilor) pe care îl predau. Instructorii de sport pot preda atât sporturi de echipă, cât și sporturi individuale, fie pentru copii și adolescenți din ligi academice mici, fie pentru adulți.


Responsabilități primare pe care instructorii sportivi trebuie să le îndeplinească



  • Explicarea și predarea principiilor de bază, fundamentelor, regulilor, procedurilor de siguranță și limbajului tehnic al unui sport

  • Demonstrarea folosirii corecte a echipamentelor, oferind exemple de tehnici realizate într-o competiție;

  • Furnizarea de antrenament și instruire adecvată despre sport;

  • Oferirea de încurajare, motivare și pregătire; planificarea și organizarea sesiunilor de instruire;

  • Efectuarea de sesiuni de condiționare fizică pentru a maximiza performanța;

  • Partajarea de sfaturi pentru a îmbunătăți performanța (de exemplu, modalități de a mișca mâinile, picioarele sau corpul);

  • Ajustarea tehnicilor de antrenament pentru a se potrivi mai bine sportivilor și studenților;

  • Evaluarea performanțelor elevilor și sportivilor; evaluarea și tratarea leziunilor

În calitate de instructor sportiv, sarcina ta principală va fi să oferi un antrenament de specialitate pentru sportivi. Îi veți ajuta la dezvoltarea abilităților și veți asigura că performanța și fitness-ul de vârf sunt atinse în momente cruciale, cum ar fi competiții, turnee, meciuri, probe și evenimente de calificare.



Diferența dintre un antrenor sportiv și un instructor sportiv este minimă, iar termenii sunt folosiți interschimbabil de cele mai multe ori. Cu toate acestea, antrenorii sunt implicați în principal în identificarea și cultivarea sportivilor talentați, în timp ce instructorii sportivi sunt implicați în furnizarea de instrucțiuni teoretice și practice într-un anumit sport sau în a ajuta sportivii să-și mențină sănătatea generală și condiția fizică.


Sportul de competiție este o industrie globală, cu oportunități atractive de angajare pentru antrenori sportivi cu abilități excelente și un record stabilit în câștigarea competițiilor sau în pregătirea potențialilor câștigători.


Dacă intrați în această profesie, veți fi responsabil pentru evaluarea performanței sportivilor sub conducerea dumneavoastră de specialitate și pentru analizarea defectelor sau slăbiciunilor viitorilor lor adversari. Veți fi apoi responsabil de dezvoltarea tacticilor și a activităților de antrenament.



De asemenea, vă veți ajuta sportivii să dezvolte noi abilități și să se pregătească mental pentru competiții. Mai mult, veți fi în legătură cu alți profesioniști din sport pentru a vă asigura că sportivii ating niveluri optime la momentul potrivit.



Această specializare reprezintă prima treaptă de pregătire în vederea accederii la calificarea de antrenor.



Materii de studiu:


- organizarea activității proprii / gestionarea informațiilor

- teoria antrenamentului sportiv

- pregătirea activității de instruire

- igienă și prim ajutor

- instruirea sportivilor

- evaluarea nivelului de performanță a sportivilor participanți la procesul de instruire

- pregătirea specifică ramurii de sport

​Diploma obținută:


Curs acreditat de ANC in urma caruia se obtine «Certificat de absolvire» eliberat de Ministerul Muncii Solidarității Sociale și Familiei și Ministerul Educației Naționale și «Supliment descriptiv» în care sunt menționate competențele dobândite.​


Am dat startul înscrierilor, vă așteptăm la Școala de Masaj „Corpore Vital”!


Locul desfășurării: Școala „Corpore Vital”,

Brașov, Str. Molnar Janos, Nr 14A

Perioada cursului: 20 zile, 80 de ore


Costul cursului: 1000 lei + 100 lei taxa de examen (avans la înscriere - 200 lei)

* 𝒊𝒏𝒔𝒄𝒓𝒊𝒆𝒓𝒆 𝒑𝒂𝒏𝒂 𝒍𝒂 𝒅𝒂𝒕𝒂 𝒅𝒆 1 𝒅𝒆𝒄𝒆𝒎𝒃𝒓𝒊𝒆, 𝒓𝒆𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒆𝒅𝒆 10% 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒐𝒔𝒕𝒖𝒍𝒄𝒖𝒓𝒔𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒍𝒂 𝒂𝒄𝒉𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒈𝒓𝒂𝒍𝒂 𝒑𝒂𝒏𝒂 𝒍𝒂 20 𝒏𝒐𝒊𝒆𝒎𝒃𝒓𝒊𝒆 *

Contact: 0740-974-470 | scoalamasaj@corporevital.ro



102 views0 comments

Recent Posts

See All